ÁHÍTAT – 2022. szeptember 9., péntek

A Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetsége által kiadott napi igei elmélkedés-sorozat

Délelőtti elmélkedés

Az építőket szóbeli támadások érik
Igehely: Neh 3:28-38; Kulcsige: Neh 3:35b „Csak hadd építsenek! Hiszen ha ráugrik egy róka, az is ledönti azt a kőfalat!”
A jónak nem mindenki tud örülni. A gonoszság, önzés, irigység vagy féltékenység miatt az építőket mindig támadások érik. Ezek emberek által történnek, viszont az ellenség mindig ugyanaz: az ördög. Ő a gonoszság és a nyomor kedvelője, aki a gúnyolódást és az erőszakot használja nagykalapácsként, hogy a jót széjjelzúzza. Remélem, sem ma, sem holnap nem adod oda magad eszközként neki!

Azért, mert Isten munkáját végzed, nem vagy megkímélve az ilyen támadásoktól. Jézus Krisztus egyházát itt e földön építi, de nem e földnek, hanem a mennynek. Ezért az ördög mindent megtesz, hogy azt leállítsa. Vádol, kísért, vagy betegségek, erőszak által támad. És mindezek ellenére az egyház növekszik. Ez annak a jele, hogy Jézus Krisztusé minden hatalom mennyen és földön. Nem becsülöm le az ellenség hatalmát, de felbecsülöm a menny és föld Urának hatalmát. Tudom, hogy sokszor az ördög igazat mond, mikor a bűneimet hozza fel, és tudom, hogy sokszor olyan vagyok, mint a kövekből lett porhalmaz. De ha Jézus Krisztus rám teszi a kezét, akkor a porhalmazból is kövek lesznek, és a nélküle élt lényegtelen életem lényegessé válik a kezében. Ne hallgass a gúnyolókra, hallgass Isten szavára!

Sebestyén László

Délutáni elmélkedés

Nem tanácskoztam testtel és vérrel
Igehely: Gal 1:11-16; Kulcsige: Gal 1:16 „Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok.”
Mikor Isten kijelenti a Fiát valakinek, az háttérbe szorít minden mást. Pál nagy rajongója volt az atyák hagyományának, kortársait felülmúlta ebben. Mikor Krisztussal találkozott, minden megváltozott. Az a meggyőződés, amit Jézus hoz valaki életébe, annyira erőteljes, hogy képes szembemenni az egész világgal is, ha szükséges, és nem lesz, aki megállítsa, vagy meggyőzze valami másról. A megtérés előtti rajongásaink háttérbe kell, hogy szoruljanak, és a Krisztus kijelentése bennünk előtérbe lépjen. Hogy is tudná valaki a mennyei kijelentést emberi-földi szemszögből megvizsgálni, és utasításokat adni! Akkor miért várod, drága testvérem, aki megtértél, hogy a férjed vagy feleséged megértse azt, ami veled történt? Szeretnéd, hogy zöld lámpát adjon, elvárnád, hogy gratuláljon, de hiszen ő test és vér! És amint Pál apostol mondja, test és vér nem örökölheti Isten országát. Jézus Péternek azt mondja, hogy nem test és vér jelentette ki neki, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, hanem a mennyei Atya. Addig, amíg testtel és vérrel tanácskozol a mennyei dolgok felől, nem fogsz kapni több kijelentést. Ha pedig tudod, mit kell tenned, mert Jézus által az Isten kijelentette, halkíts el minden más hangot, bárhonnan jönne is! Csak az isteni kijelentésre figyelj!
Sebestyén László