25 éves a nagyváradi Timóteus Bibliaiskola

2021. október 3.-án ünnepelte két és fél évtizedes fennállását a Timóteus Bibliaiskola Nagyváradon. A különleges alkalom különleges programot kínált, sok, azóta komoly lelki vezetővé vált egykori hallgató részvételével. Közülük többen bizonyságtétellel is szolgáltak: Pardi Félix, János Csaba, Balla Annamária, és akkor még nem említettük azokat a jelenlegi lelkipásztorokat, lelki vezetőt az erdélyi baptista közösségből, akik a 25 év során a bibliaiskola hallgatói voltak. Akik szót kaptak, valamennyien örömüket fejezték ki, hogy a bibliaiskola életének részei lehettek.

Giorgiov Adrián, az iskola jelenlegi igazgatója, aki már a kezdetektől tanárként is szolgált, röviden ismertette a bibliaiskola történetét. Elmondta, hogy a váradi gyülekezetben már a két világháború között is létezett bibliaiskola, 1925-ben. Ezenkívül már az 1995-ös indulás előtt volt egy bibliaiskolai tanfolyam a nagyváradi gyülekezetben, Joe Pendleton vezetésével, aki Jacksonville-ből érkezve egy nyolc kurzusból álló tanfolyamot állított össze és tanított nagyváradi fiataloknak. 1998-ban indult el az amerikai Déli Baptista Szövetség Seminary Extension nevű teológiai oktatási programja, általuk akkreditált tanárokkal. Ez 11 éven át működött és olyan, már családot alapított, illetve felavatott, szolgáló lelkipásztorok vettek részt rajta, akiknek korábban nem volt lehetőségük teológiai szemináriumban tanulni. 2001-ben jött létre a levelő tagozat, amely olyanoknak volt, 2004-ben pedig angol nyelvtanfolyam indult. A külföldi tanárok közül Joe Pendletont, D. L. Lowrie, Scott Seal, Alan Weaver testvéreket említette Adrián. Közülük Joe Pendleton és Larry Burleson az anyagi háttér biztosításából is oroszlánrészt vállalt. Az évek során összesen 340 diák végezte el a bibliaiskola kurzusait.

A jubileumi alkalomra összeállt kórust Szász Imre testvér vezette.

Az alkalmon részt vett többek között Simon József, a gyülekezet volt lelkipásztora is, aki igehirdetéssel is szolgált a Márk 1. fejezete alapján, hangsúlyozva az imaélet fontosságát a missziói és lelkigondozói szolgálatban. Az igehirdetés hangfelvétele visszahallgatható a nagyváradi 1. sz. gyülekezet weboldalán.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook

További bejegyzések

30 éves a fúvóskar új generációja

November 6-án, a vasárnap délutáni istentisztelet keretében emlékezett meg a gyülekezet fúvóskara jelenkori generiációjának 30 évéről. Az ünnepi alkalomra felálló