ÁHÍTAT – 2023. október 25., szerda

A Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetsége által kiadott napi igei elmélkedés-sorozat

Délelőtti elmélkedés

Gyülekezetben közbenjárunk egymásért
Igehely: Jak 5:13-16; Kulcsige: Jak 5:16 „Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.”
A közösség megélése nagy áldást jelent, hiszen bekapcsolódva más/mások örömébe milyen sokszor lehetünk boldogok. Nagy lehetőség is, hogy a nehéz terhet cipelők mellé odaálljunk, és könnyítsünk a terhük súlyán. Mi magunk is megoszthatjuk örömünket és gondunkat, és a testvéri közösség megerősít bennünket is.
Azonban a természetes emberi szükségek mellett az isteni dimenzióba lépve, egy új ajtó tárul ki előttünk. A közös istendicsőítés és imádság öröme. Milyen jó együtt dicsőíteni az Urat, amikor felcsendül az ének és a magasztalás. Milyen jó tudni, hogy imádkoznak értünk és velünk, amikor bajban vagyunk. Közös hittel állunk az Úr elé, és meghallgatja imáinkat. Milyen nagy lehetőség, hogy megvallhatjuk egymásnak is és együtt is az Úrnak bűneinket, és együtt élhetjük meg az Ő szabadítását.
Ma vajon mit teszel? Szenvedsz, imádkozol, örülsz, énekelsz, megszabadulsz, bocsánatot nyersz? Ha az Úr elé érkezel, tedd őszintén, tedd testvéreiddel, és legyen nagy ereje a buzgó könyörgésnek!
Mészáros Kornél

Délutáni elmélkedés

Itt az utolsó üdvtörténeti kor
Igehely: 1Jn 2:18-23; Kulcsige: 1Jn 2:18 „Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, és íme, most sok antikrisztus jelent meg: ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra.”
Divatirányzatok jönnek-mennek, a keresztyén közösségeket sem kímélve, hogy az Ige lényegét elferdítsék, meghamisítsák. Némelyek közénk tartoztak, de mintha megfordult volna bennük valami, eltértek az igazságtól és ragaszkodnak a hamissághoz. Vagy soha nem voltak teljes szívvel velünk és az Úrral? Mostanában is sok antikrisztus jön, akik el akarnak téríteni, félrevezetni, és ha belekerülsz a hálójukba, menthetetlennek érzed magad, úgy belegabalyodsz.
Ha ellenőrizni akarod önmagad, vagy a körülötted élő, fonák dolgokat beszélőket, végezd el mai igénk tesztjét.
A legfontosabb kérdés, hogy elfogadod-e Jézus Krisztus és az Atya valóságos kapcsolatát, közös istenségét? Aki tagadja Jézust, hiába képzeli azt, hogy az Atyával rendben van a kapcsolata. Kevés az, hogy Jézust nagyszerű embernek tartod, hogy tiszteled Őt, vagy követed is a tanítását, de nem fogadod be a szívedbe. Ő az egyetlen út az Atyához, Ő és az Atya egy.
Ma mondd el imádságban, valld meg a hitedet az Atyában, Fiúban és Szentlélekben!
Mészáros Kornél